Bedrijfsidee leerlingen RSG in de prijzen bij Spannend Ondernemen

Loïs Hooiveld, Babs de Best en Anouk Groot, leerlingen uit havo-4, hebben de derde prijs gewonnen bij het Project Spannend Ondernemen van InHolland Alkmaar.

Deze meiden bedachten bij het vak bedrijfseconomie een wekker afgesteld op je slaapcyclus, zodat je niet meer moe wakker wordt. Tijdens het project kregen de leerlingen ondersteuning van studenten van de opleiding Business Studies, Accountancy en Finance & Control.
In februari was er een kick-off in Alkmaar, tussendoor schreven de leerlingen een ondernemingsplan, kwamen de studenten langs voor tips over pitchen en werd uiteindelijk de pitch gefilmd. Normaal gesproken wordt er tijdens de finaledag gepitcht in Alkmaar, maar onze leerlingen waren dit keer op werkweek naar Berlijn of Ieper.

Uiteraard is het winnen van een prijs een mooie gelegenheid voor taart, die werd deze week tijdens het lesuur met meneer Bischoff geconsumeerd.

Samenwerking
Spannend Ondernemen is een samenwerkingsproject van Hogeschool Inholland Alkmaar (Domein Business Finance) en acht middelbare scholen uit Noord-Holland (het Willem Blaeu College, het Jan Arentsz College, het Petrus Canisius College, het Dalton College Alkmaar, Regius College Schagen, de RSG Enkhuizen en het Han Fortmann College). De RSG deed met twee klassen bedrijfseconomie mee.