Leerlingenraad

Leerlingenraad

De leerlingenraad bestaat uit (maximaal) 12 leerlingen. De leerlingenraad levert 3 vertegenwoordigers, die plaatsnemen in de MR en aan deze vergaderingen actief mogen deelnemen. Docenten dhr. Sander Bischoff en mw. Petra Scheltema zijn het aanspreekpunt en begeleiden de leerlingen waar nodig. Op deze manier kun je als leerling een bijdrage leveren of meebeslissen over zaken die de school (en dus jou als leerling!) aangaan.

Wil jij iets veranderen of heb je een duidelijke mening over zaken die school gerelateerd zijn?

Dan is het wel wat voor jou misschien! Mocht je interesse hebben om ook deel te (gaan) nemen, kun je je via onderstaande button bij ons aanmelden.

Mocht je een (andere) vraag of suggestie hebben, dan kan dat ook!

Even voorstellen!

Wij zijn samen het bestuur van de leerlingenraad van de RSG.

Helena (secretaris), Amber (voorzitter), Lois (vice voorzitter). Hieronder zie je de rest van onze leden waarin ze iets over zichzelf vertellen!
Kom je ook bij de leerlingenraad?

AMBER KESSENS (VOORZITTER):

Hoii, mijn naam is Amber. Ik ben 17 jaar en zit in atheneum 5. Dit is al het zesde jaar dat ik met heel veel plezier deel uitmaak van de leerlingenraad. Sinds vorig schooljaar ben ik zelfs de voorzitter. Als voorzitter zorg je voor de agenda voor de bijeenkomsten en de communicatie tussen de leerlingenraad en het schoolbestuur. Nu even wat meer over mezelf. Ik speel al 9 jaar piano, doe sinds dit jaar aan CrossFit, help op maandagen bij het geven van turnlessen bij mijn oude vereniging en ik werk 3 dagen in de week. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om lekker op stap te gaan met mijn vrienden.

HELENA POVER (SECRETARIS)

Hoii, mijn naam is Helena Pover en ik ben 16 jaar ik zit in Mavo 4, dit is mijn 2de jaar is de leerlingenraad. Dit jaar heb ik de eer dat ik secretaris mag zijn, als je secretaris ben maak je de notulen en stuur je ook mails en plan je afspraken. In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om te volleyballen, met me vrienden af te spreken en shoppen natuurlijk, Ik werk ook in de bediening en dat doe ik met heel veel plezier. Ik hoop dat ik dit jaar meer Mavo leerlingen kan betrekken bij de leerlingenraad omdat we nu maar heel weinig Mavo leerlingen hebben Het is namelijk belangrijk dat we van alle leerlagen input krijgen, meer mavo leerlingen zou dus heel fijn zijn.

LOÏS HOOIVELD (VICE-VOORZITTER):

Hallo, Ik heet Loïs Hooiveld ik ben 16 jaar oud. Ik zit in H4f met een NT profiel. In de leerlingenraad ben ik de vice-voorzitter dat houd in dat ik de taken overneem al kan Amber (de voorzitter) niet. Dit wordt mijn 4de jaar in de leerlingenraad. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt geluisterd naar de scholieren.

NIELS SCHIPPER ( ALGEMEEN LID)

Hi! Mijn naam is Niels Schipper en ik ben algemeen lid in de leerlingenraad. Momenteel ben ik het langst zittende lid van de raad en ik ga dan nu ook, net als Amber, mijn zesde jaar in. Ik ben 17 jaar oud. Naast mijn rol in de leerlingenraad ben ik dit jaar ook bezig als bestuurslid bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), dit is een vereniging die opstaat voor de rechten van middelbare scholieren van Nederland.

BELLE VAN INEVELD (ALGEMEEN LID):

Hoi, ik heet Belle van Ineveld en ik ben algemeen lid van de leerlingenraad. Ik zit momenteel in atheneum zes en ben zeventien jaar oud. Dit wordt mijn derde jaar in de leerlingenraad en hoop dit jaar de RSG weer een stukje duurzamer te maken.

THIJS GERRITSEN (ALGEMEEN LID):

Hallo! Ik ben Thijs Gerritsen, een algemeen lid van de leerlingenraad. Ik zit momenteel in het 3e, en mijn favoriete vak is Engels. Verder vind ik het belangrijk dat de stem van de leerling wordt gehoord, dus wees echt niet bang om jezelf te laten horen.

EVELIEN DE GIER (ALGEMEEN LID):

Hallo ik ben Evelien. Ik zit in atheneum 6 op De RSG Enkhuizen en ik ben een algemeen lid van onze leerlingenraad. Ik zet mij graag om de leerlingen op onze school te representeren en de omgeving te verbeteren.

MARA SCHOONEMAN (ALGEMEEN LID):

Hey! Ik ben Mara Schooneman ik ben 16 jaar oud en zit in H3. Ik ben algemeen lid in de leerlingenraad. Ik wil me graag inzetten voor het leerlingen welzijn op onze school.

JELMAR ROOS (ALGEMEEN LID)

Hoi! Ik ben Jelmar ik ben een algemeen lid van de leerlingenraad, ik zit in atheneum 6 en zit nu 5 jaar in de leerlingenraad. Ik wil graag voor zorgen dat de stem van de leerlingen meer word gehoord op onze school.

FAYE GULIK (ALGEMEEN LID)

Hoihoi, ik ben Faye, een 16-jarige leerling in A5B. Mijn ervaring in de leerlingenraad begon slechts enkele maanden geleden, maar de energie en enthousiasme van mijn medeleerlingen hebben me al helemaal meegesleept. Ik doe me best om betrokken te zijn bij schoolzaken en de stem van mijn medeleerlingen te vertegenwoordigen en hoop samen een positief verschil te maken.

LUUK DENKERS (ALGEMEEN LID)

Hoi, Ik ben Luuk. Ik ben 16 jaar en zit in A5b.
Ik ben algemeen lid en zit pas een paar maanden in de leerlingenraad en samen met de andere leden zet ik me graag in om de mening van de leerling hoorbaar te maken op school.

ROOS HUISMAN (ALGEMEEN LID)

Hey! Ik ben Roos Huisman en in ik zit in Mavo2. Ik ben algemeen lid en sinds dit jaar ben ik actief in de leerlingenraad. Ik vind het belangrijk dat leerlingen ook inspraak hebben op datgene wat er in een school gebeurd.

CARO APPELO (ALGEMEEN LID)

Hoi, ik ben Caro Appelo ik ben 15 jaar en zit op dit moment in Havo 4. Ik ben algemeen lid en dit is mijn eerste jaar in de leerlingenraad.

Hoi, ik ben Amy. Ik ben algemeen lid van de leerlingenraad, en ik zit in atheneum 6 hier op de RSG Enkhuizen. Ik vind het leuk om een steentje bij te kunnen dragen aan onze school, en hoop verbetering te zien in onze dagelijkse omgeving.

PETRA SCHELTEMA (begeleider leerlingenraad)

Hoi, ik ben Petra Scheltema en ik sta voor de klas als docent Nederlands. Ik geef vooral les in de bovenbouw havo en atheneum en ben mentor van een havo 5-groep  Sinds het schooljaar 2022/2023 mag ik samen met meneer Bischoff de leerlingenraad begeleiden en dat doe ik met heel veel plezier. Als ik zie wat de leerlingenraad bij ons op school voor elkaar heeft gekregen (regels rond en over toetsen, ehbo-lessen, de herinvoering van het jaarboek, milieubewuste prullenbakken, etc.) dan kan ik alleen maar lof spreken over deze fantastische groep jonge mensen. Ik vind het een feestje!

SANDER BISCHOFF (begeleider leerlingenraad)

Meneer Bischoff : In de eerste plaats ben ik docent en economie op de RSG, Maar verder doe ik meerdere taken. Eentje daarvan is al meerdere jaren het begeleiden van de leerlingenraad, wat ik met veel plezier doe. Ik draag de medezeggenschap van leerlingen een warm hart toe. Dat komt omdat ik de mening en zienswijze van leerlingen belangrijk en handig vind en daarnaast zelf op mijn oude middelbare school jaren voorzitter ben geweest van de leerlingenraad.