Reisdocumenten

Als school organiseren wij verschillende buitenlandreizen. De Europese wetgeving maakt het nu verplicht dat alle leerlingen hun eigen identiteitskaart/paspoort moeten hebben. Reizen op het paspoort van een ouder is niet langer toegestaan. Als de leerling een paspoort heeft van een niet-Europees land, wordt er verzocht contact op te nemen met de organisatie van de betreffende reis.

Als onderdeel van ons tto-programma organiseren wij regelmatig reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1 oktober 2021 is het verplicht om in bezit te zijn van een paspoort bij een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

In sommige gevallen was het voorheen mogelijk om voor leerlingen die niet in het bezit zijn van een geldig reisdocument of die geen recht hebben op een paspoort via de IND een “laissez-passer” te regelen.  Dit document moest via de school geregeld worden en de kosten voor het document werden aan de ouders doorberekend. Momenteel is het onduidelijk of het formulier in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit geaccepteerd wordt. Wij houden deze pagina actueel zodra de situatie duidelijker wordt.

Gerelateerde paginas: