ICT

Laptop/Computer gebruik 

Op school hebben wij de beschikking over zowel laptops en als vaste computers. Hierdoor hebben de leerlingen voldoende beschikking over een device. 

Software gebruik

Op de RSG Enkhuizen wordt er gewerkt met Microsoft 365, een online Office-omgeving, onafhankelijk van het besturingssysteem wat leerlingen zelf gebruiken. Leerlingen op de RSG krijgen de beschikking over een school-emailadres en een Office-licentie. Met deze licentie kan de leerling o.a. Word, Excel, PowerPoint, Teams en OneDrive gebruiken. 

Klik hier om naar Microsoft 365 te gaan: https://portal.office.com

Eigen device

Het is niet nodig om een eigen laptop mee naar school te nemen. Mocht een leerling een bijzondere reden hebben om dit wel te doen, dan gaat dit in overleg met school. Als school bieden wij geen optie tot koop of huur van een laptop voor school.

Mocht een ouder/verzorger het toch fijn vinden om een laptop aan te schaffen voor het schoolwerk van zijn of haar kind kan er gebruik worden gemaakt van https://slim.nl. Deze organisatie verkoopt hardware en software met educatieve korting. Als besturingssysteem sluit Microsoft Windows het beste aan op Microsoft Office en de schoolomgeving.

Mocht er behoefte zijn in persoonlijk advies is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de afdeling systeembeheer.

Voor gezinnen met minimale financiële middelen is het mogelijk om contact op te nemen met stichting Leergeld of de gemeente.

Voor het printen op en een eigen device, zie hier: https://rsg-enkhuizen.nl/printen

Wi-Fi

De RSG Enkhuizen is voorzien van een snel en stabiel draadloos netwerk. Gasten van de RSG Enkhuizen kunnen gebruik maken van het gastennetwerk door middel van een gastenkaartje. Deze kaartjes zijn te verkrijgen bij de receptie of afdeling systeembeheer. Leerlingen van de RSG kunnen gebruikmaken van dit netwerk door hier op in te loggen (gebruikersnaam: het eigen leerlingnummer, wachtwoord: het eigen Office365 wachtwoord).

Gerelateerde paginas: