Economie in Bedrijf – H2: € 3.500 voor Jarige Job

Voor de meivakantie was het al de beurt aan de leeftijdgenoten uit MAVO-2 (nieuwsbericht) en op donderdag 11 mei gingen de leerlingen uit HAVO-2 het project ‘Economie in Bedrijf’ afronden. Van de vijf klassen waren er vele ouders aanwezig die eerst in de grote aula dankwoorden hoorden van het goede doel, de aanwezige manager van de Rabobank Jeffrey Rustenburg en diverse groepjes in het zonnetje gezet zagen worden door economie-docent Sander Bischoff.

Daarna was het aan de leerlingen zelf om per klas in een lokaal te laten zien hoe ze hun bedrijf hadden ‘aangepakt’. Tijdens de presentaties werd er verteld over hun activiteiten, wat er goed en fout ging, wat ze er van hebben geleerd en andere onderbouwing van hun prestaties.

De winnaars op een rijtje:

1e prijs: Candy Belly (Natalia, Willemijn, Maartje en Adam uit H2C)
2e prijs: GefeliciTulp (Jordi, Kees, Menno en Tijn uit H2D)
3e prijs: Green Seeds (Mark, Vince, Bram en Finn uit H2B)
RSG E.I.B.-Groenprijs: Flower Power (Fien, Puck, Suus en Rosa uit H2E)
Orginaliteitsprijs: ToteBagz (Britt, Lisa, Anouk en Fiene uit H2D)
Aanmoedigingsprijs 1: Easter in Business (Sven en Timo uit H2A)
Aanmoedigingsprijs 2: Baking a memory (Zoë, Loïs en Kenza uit H2B)
Beste klas: H2D

Namens stichting Jarige Job nam Alex Blaauboer een cheque in ontvangst van € 3.500, goed voor 100 pakketten! In totaal hebben de M2 en H2 leerlingen dus € 5.250 opgebracht.

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!