Goud voor Oldies: €18.000 voor Ouderenfonds

Op donderdag 28 maart vond onze GoedeDoelenDag 2024 plaats. De GoedeDoelenDag heeft een lange geschiedenis op de RSG en dit jaar zette de hele school zich in voor het Ouderenfonds.

Ook dit jaar was de start van de dag weer om 8.00 uur in de Drecht met de eerste poulewedstrijden van het befaamde zaalvoetbaltoernooi. Er deden 36 teams mee, met dit jaar voor het eerste een vrouwelijk personeelsteam. Zij bereikten wel de finale maar wonnen deze niet. Dat lukte het mannelijke docententeam, de Golden Oldies, wel weer. Een uur later, om 9.00 uur, was er op het Enkhuizerzand de GoedeDoelenDuik. Vele leerlingen maakten een frisse duik en hadden zich hiervoor laten sponsoren.

Rond 10.00 uur begon de fancy fair met tal van activiteiten: er waren kraampjes waar heel veel lekkers werd verkocht, maar er was ook een rommel- en boekenmarkt en de verkoop van andere producten zoals oma’s sleutelhangers. Er was een casino, er werd bingo en andere spelletjes gespeeld, je kon lolly’s maken of op de foto en luisteren naar muziekoptredens. Ook de GoedeDoelenDag-loterij was weer een succes, waarbij er vele prijzen werden gewonnen die beschikbaar waren gesteld door bedrijven uit de omgeving. We zijn zeer dankbaar voor deze donaties.

Voor de bovenbouw-leerlingen waren er heel wat workshops georganiseerd: padel, spinning, hiphop-dansen, volleybal, (tafel)tennis, badminton, baantjeszwemmen, trampolinespringen, kickboksen, squash, schilderen met de opa en mediteren.

Aan het eind van de dag konden we een voorlopige eindbedrag bekend maken van € 12.222,35. Later in de krant, lees hieronder, was dit al opgelopen naar € 16.500. Uiteindelijk, nadat alles is verwerkt en geteld, zijn we met de GoedeDoelenDag 2024 op een prachtig eindbedrag van € 18.000 gekomen.
De organisatie wil iedereen bedanken die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde dag!

Bron: NHD 29-03-2024