Verzuimregels RSG

Te laat in de les?

Verslapen, lekke band onderweg, je kon je boeken niet vinden; kortom, je komt te laat op school. Dat kan gebeuren! Maar een les die (steeds) onderbroken wordt door leerlingen die later binnenkomen is vervelend voor iedereen.

Om te voorkomen dat dit te vaak gebeurt, zijn er regels gemaakt. Je hebt de keuze om dezelfde middag een half uur na te blijven in het domein of je moet je de volgende ochtend om 07.45 uur melden bij de receptie.

Ook als je tussendoor te laat in de lessen verschijnt zonder een geldige reden gelden deze regels. Niet gedaan? Dan moet je binnen een week 1 uur nablijven in het domein.

Natuurlijk is dit niet als je een bezoek hebt gebracht aan de tandarts of huisarts of om een andere geoorloofde reden later verschijnt. In dit geval vragen we je of een van je ouders even naar school wil bellen of (vooraf) een ingevuld (absentie)formulier meegeeft dat jij aan de onderwijsassistent kunt afgeven.

Als je 3 x te laat bent geweest binnen 2 maanden zal er een gesprek plaatsvinden met je mentor.

Als je niet op tijd op school verschijnt zal de onderwijsassistent telefonisch contact opnemen met 1 van je ouders om er zeker van te zijn dat er niet iets anders aan de hand is. Wel zo fijn!