Science & ICT

Tijdens Science & ICT staat ontdekken, uitzoeken, uitproberen en experimenteren centraal!
Ben je nieuwsgierig en niet bang om dingen uit te zoeken? Dan dan ben jij bij deze stroom op jouw plek!
Dan is science & ICT echt iets voor jou!

Bij de meeste vakken wordt algemene kennis van héél veel onderwerpen vereist. Deze stroom gaat dieper in op bepaalde thema’ en combineert de kennis die je bij de genoemde vakken hebben opgedaan. In de uren die we met de jongens en meisjes uit de brugklas hebben gaan we flink op onderzoek uit. 

Dit kan op de computer, maar ook zal jij in het lab experimenten gaan uitvoeren of ben jij bezig met het ontwerpen van iets nieuws. Dit kan zowel binnen als buiten de school zijn. Ook zal je veel bezig zijn met het zoeken naar informatie. Natuurlijk zal je de resultaten van je onderzoek aan anderen willen laten zien. Dit kan in de vorm van een tentoonstelling maar bijvoorbeeld ook via een zelfgemaakte webpagina. Weet je nog niet hoe dat moet? Gelukkig, want dan hebben we elkaar tenminste iets te leren.

Wat is science en ICT?

Science, wat is dat?

Science is een combinatie van de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en techniek. Twee wekelijkse lessen vormen het science-programma. Liefhebbers van onderzoekjes doen, uitvinders in spé, leerlingen die geïnteresseerd zijn in natuur en wetenschap en Discovery-kijkers komen bij Science en ICT ruimschoots aan hun trekken. 

ICT, wat is dat?

ICT gebruik je onder andere om informatie te verzamelen en op te slaan. Ook kun je met de computer dingen laten zien die je ontdekt hebt. Bovendien kun je de computer gebruiken om dingen te meten en te laten bewegen. Ook leer je programmeren met Processing; een computertaal.

Kortom….bij science & ICT houden wij ons bezig met wetenschap (science), programmeren en het verzamelen van informatie (ICT).

In de eerste en tweede klas ben jij twee uur in de week bezig met dit vak. Houd jij van ontdekken, uitzoeken, uitproberen en experimenteren?

Voor welke leerlingen is Science en ICT?

Ben jij geïnteresseerd in ontdekken, uitzoeken, uitproberen en experimenteren? Tijdens science & ICT staan deze dingen centraal. Ben je een beetje nieuwsgierig? Ken je het programma “Klokhuis” of de bladen “Quest” en “Zo zit dat”? Heb je wel eens een lippenstift of een telescoop gemaakt? Heb je wel eens een computerspel ontworpen? Hoe werkt dat apparaat? Waarom?

Stel dat je dit interessante vragen vindt en je daarnaast ook nog met gereedschap,chemicaliën, electriciteit en computers wilt werken, dan is Science & ICT echt iets voor jou! En je moet je niet schamen voor het dragen van een witte jas en een veiligheidsbril…

Kortom..vraag jij je af hoe bepaalde zaken werken? Ben je niet bang om iets te gaan uitzoeken en uit te proberen? Houd je van ontwerpen?

Dan ben jij bij deze stroom op jouw plek!Gerelateerde paginas: