Taalhulp

In het begin zal uw kind veel hulp en ondersteuning vragen bij het leren. Samen stukken van vak-materiaal lezen, overhoren en uitleggen horen wel tot de orde van de dag.

Binnen de ELO Magister hebben wij een extra applet staan. Deze heet Britannica en is op elke Engels vak-site te vinden. Deze applet biedt teksten aan uit de Encyclopaedia Britannica over een brede reeks van onderwerpen, ideaal voor werkstukken, huiswerk of zelfs voor hobby’s. De teksten worden op drie leesniveaus aangeboden. Deze zijn makkelijk te onthouden; 1, 2 of 3 net als het leerjaar van de leerlingen. Hoewel wij het niet adviseren staat er ook een knop om de bladzijde in het Nederlands te vertalen. Deze moet uiteraard minimaal gebruikt worden.

Veel ouders/verzorgers vragen naar woordenboeken en welk moet worden aangeschaft. Wij raden Prisma EN en NE aan voor de brugklas. Deze worden bij de meeste boekenwinkels verkocht en zelfs bij een aantal supermarkten. Let op, veel van deze woordenboeken kunnen niet altijd het vakjargon vertalen. Hiervoor zou u gebruik kunnen maken van Britannica in Magister.

Wij raden tevens goede Engelse woordenboeken aan, waarin de definitie in het Engels wordt aangegeven. De aanschaf van deze woordenboeken is prijzig maar de leerling heeft er lang profijt van in de havo- of vwo-afdeling tot aan het eindexamen. Wij raden één de volgende twee woordenboeken aan:

The Oxford Advanced Learner’s Dictionary

Of

The Cambridge Advanced Learner’s Dictionary

Beide zijn bij veel boekenwinkels te koop of te bestellen via het internet (Bol, Amazon etc.)

Gerelateerde paginas: