Activiteiten en Reizen

Het leren van een taal is net als autorijden.

De leerlingen zitten vanaf de eerste dag achter het stuur; zij leren hoe de taal werkt met vallen en opstaan. Door te kijken onder de motorkap leren de leerling precies hoe de motor van de taal werkt en met de activiteiten, die wij daarnaast aanbieden kunnen de leerlingen het symbolische raam open doen en de wereld van de Engelstaligen leren kennen met alle zintuigen.

Voor alle TTO-leerjaren

In de brugklas wordt lezen gestimuleerd. Alle leerlingen krijgen een abonnement op een Engelstalige tijdschrift dat op het te behalen niveau van Engels geschreven is. Daarnaast bieden wij een boekenclub aan. Drie keer per jaar verschijnt een Engelse catalogus met talloze boeken voor tieners met verschillende thema’s. Ouders kunnen ook boeken bestellen; want er worden ook “hulp” boeken aangeboden om kinderen thuis te helpen. Deze boeken zijn alleen in het Engels te krijgen. Zij bieden een mooie uitdaging voor ouders en leerlingen tegelijk!

Door het steunen van de boekenclub ontvangen wij een kleine provisie die in boeken uitgekeerd wordt. Deze boeken verrijken de planken van het TTO-onderdeel van de mediatheek van de RSG Enkhuizen.

Schrijven wordt gestimuleerd in de brugklas met ‘penfriends.’ Met scholen wereldwijd worden brieven uitgewisseld. Deze brieven vormen de eerste delen van het taalportfolio op school.

TTO 1

Elk jaar, in november, vliegt een tweetal ‘Londoners’ naar ons toe om de brugklas leerlingen terug te nemen in de tijd naar het Victoriaanse tijdperk. Toen was het helemaal niet leuk om kind te zijn. Onder de begeleiding van de Engelsen leren de leerlingen snel een deel van het verhaal en spelen dit na voor de ouders. Het is een fantastische moment om zo vroeg in het jaar van de brugklassers te kijken en luisteren naar de geleerde taal.

In mei/juni vertrekken de TTO 1 leerlingen elk jaar naar Engeland. Zij verblijven in gastgezinnen in het zuidoosten van Engeland. Vanuit hier beleven zij de cultuur met verschillende uitstapjes, bijvoorbeeld naar Londen en Battle. De reis is geen vakantie voor de leerlingen. De leerlingen worden aan het werk gezet met specifieke opdrachten voor een aantal TTO-vakken.

TTO 2

In TTO 2 worden de klassen gesplitst in de drie niveau’s van TTO-onderwijs.

Mavo, havo en t-vwo leerlingen krijgen een aparte lesprogramma.

De leerlingen (mavo) bezoeken de Jaarbeurs in Utrecht voor de vakantiebeurs als een deel van hun opleiding “Travel & Tourism” en de t-havo- en de t-vwo- leerlingen  brengen een bezoek aan Oudenbosch waar zij meer leren over de Rechten van de Mens. 

The Junior Speaking Contest wordt jaarlijks voor de tweede klassen ingezet. Leerlingen leren de vaardigheden om een toespraak te geven en na de klassenrondes vindt dan de schoolronde plaats. De beste leerlingen krijgen prijzen voor hun toespraak.

TTO 3 (havo/vwo)

Dit jaar sluit het TTO programma af voor de leerlingen in t-havo en t-vwo met het behalen van het beroemde “TTO-junior certificaat.”

In de derde jaren doen de leerlingen mee aan de Marjel Visser Memorial Award – een wedstrijd voor schrijven en fotografie in het Engels.

In maart vertrekken de leerlingen naar Engeland voor een onvergetelijke reis met zeer interessante bezoeken of gaan de leerlingen op uitwisseling.

Aan het eind van TTO 3, krijgen de TTO leerlingen hun “TTO-junior” diploma in handen. De leerlingen beleven een “echte” graduation ceremony! 

De mavo leerlingen behalen dit jaar hun BTEC-award voor Level II Travel & Tourism.

TTO 4

Dit jaar sluit het TTO-programma af voor de leerlingen in het t-vmbo-programma met het behalen van het TTO-certificaat en hun Cambridge English diploma. De mavo leerlingen beleven een “echte” graduation ceremony! 

Gerelateerde paginas: